Maak eens tijd vrij
voor Blue Ribbon

Agenda

Viva Naked Issue lancering

Viva heeft op dinsdag 13 december haar Naked Issue gelanceerd. Per los verkocht nummer gaat een kwartje naar de Stichting Blue Ribbon. Zes bekende mannen hebben het aangedurfd om naakt te poseren. De exclusieve fotoserie werd geschoten door niemand minder dan topfotograaf Carli Hermes. Door middel van een bijzonder smaakvolle, maar o zo naakte serie willen de mannen zich inzetten voor de bekendheid van de doelen van Blue Ribbon.

Meer informatie

Boekpresentatie Spreadsheet bewustzijn

Meer informatie

Twaalf ondernemers uit Epe geven zich bloot

Waarom doen zij dit?

Ton de Pie (aannemer) kwam met het idee en benaderde zijn vrienden Martin Hogeboom en Robbert van Looy. Na een bijeenkomst met partners in café De Posthoorn kwam een heel plan tot stand. Het zou een smaakvolle en gewaagd mooie kalender worden met blote ondernemers uit Epe en de totale opbrengst gaat naar Blue Ribbon.

Waarom Blue Ribbon? Iedere man heeft een prostaat die vroeg of laat aanleiding kan geven tot klachten. Mannen praten er niet makkelijk over, door onwetendheid of uit schaamte. Maar van alle mannen die kanker krijgt is dat in 1 op de 7 gevallen prostaatkanker.

Naast de 3 mannen werden er 9 andere ondernemers benaderd en iedereen reageerde even enthousiast. Michiel Buis, Marcel Commandeur, Sjacco Gerritsen, Jacques Holthuis, Bert Keizer, Anton Koopman, Cor Spronk, Jeroen Velders en Peter Wellen. Alle ondernemers legden zelf geld in om de productie van de kalenders mogelijk te maken.

In 2 weekenden maakte Martin Hogeboom schitterende, stoere foto’s van de naakte modellen. Aan de modellen werd gevraagd om spullen mee te nemen gerelateerd aan hun beroep/activiteiten.

De Eper Mannenkalender is 9 december in café De Posthoorn gepresenteerd. De kalender kost € 10,00 waarvan de gehele opbrengst wordt gedoneerd aan Blue Ribbon.

Bent u op zoek naar een leuk kerstcadeau, relatiegeschenk of presentje voor familie, vrienden of personeel, reserveer nu dan alvast de Eper Mannenkalender 2011 via de websitte www.epermannenkalender.nl

i2Live classic

9 oktober 2011 – Nijmegen

i2Live classic

Zondag was het dan eindelijk zover, er kon gefietst worden in BlueRibbon tenues. Niet dat alle spullen nu door de fabrikant geleverd zijn hoor. Er missen hier en daar nog steeds wat shirts, broeken en jassen, heel vervelend. Maar goed, zondag 9 oktober 2011 is het gelukt om 5 mannen in een mooi tenue te krijgen om het goede doel Blue Ribbon te promoten. Eindelijk!

De dagen voor 9 september waren guur en er viel veel regen. Niet echt weer waarbij je eens lekker 100 km gaat fietsen. Gelukkig begon de dag met mooi helder weer (wel koud) en het zou pas in de middag gaan regenen volgens de weergeleerden. Doorfietsen dus! De zomertenues werden ingewisseld voor wintertenues en na ons startbewijs opgehaald te hebben konden we starten aan de i2live classic. Een mooie toertocht voor Alpe d’HuZes die vanuit Nijmegen naar Duitsland gaat en dan weer terug naar Nijmegen. Wij fietsten dus voor Blue Ribbon en de tocht was voor Alpe d’HuZes, de hele dag stond dus in het teken van de strijd tegen kanker.

Uiteindelijk waren we met een groep van 9 man, 5 BlueRibbon-mannen en nog 4 andere fietsers. Een mooie groep en door als groep te fietsen, waren we ook goed zichtbaar voor anderen. Blue Ribbon is zondag dus goed in beeld gebracht. De tocht begon koud, maar al snel brak er een waterig zonnetje door waardoor we toch wel begonnen te zweten in onze winterkleding. Tel daarbij op dat er flink wat geklommen moest worden en iedereen begrijpt dat we lekker gezweten hebben tijdens het fietsen.

Niet alleen de zon, winterkleding en de klimmetjes bezorgden ons zweetpareltjes op het voorhoofd. Ook de route zorgde nogal eens voor zwetende oksels. Hier en daar waren de routebordjes verdwenen, waardoor we al binnen een paar kilometer na de start helemaal verkeerd zaten. Gedurende de dag gebeurde dat nog een paar keer. Extra kilometers om Blue Ribbon te promoten!

We hebben zondag veel in en om de bossen gereden. In de herfst niet echt een hele prettige bezigheid met een nat/glad wegdek, bezaaid met herfstbladeren en afgebroken takken etc. Gelukkig zijn we de dag redelijk schadevrij doorgekomen. Slechts 2 lekke banden vielen er te noteren.

Speciale aandacht wil ik graag vragen voor Rogier, een fietser uit onze groep. Je kunt natuurlijk gewoon rustig bij elkaar blijven fietsen en zo het goede doel en de sponsors goed zichtbaar laten zijn. Rogier vond dit echter niet genoeg, hij vond het nodig om extra aandacht voor Blue Ribbon te vragen door in een afdaling van een van de klimmetjes hard in de remmen te gaan en met een salto in de plantenbakken langs de kant van de weg te belanden. Een vrije oefening die bij het WK turnen in Tokyo niet zou hebben misstaan. Gelukkig geen schade en ook Rogier heeft de finish gehaald bij het NEC stadion in Nijmegen. Daar hebben alle fietsers (Rob, Gerrit, Kees Jan, Richard, Peter, Ed, Cees, Rogier en Gero) nog een drankje gedaan op de behouden thuiskomst.

Volgend jaar hopen we dat alle kleding eindelijk binnen is en dat we u allemaal meer kunnen laten genieten van onze avonturen op de fiets en onze inspanningen voor Blue Ribbon.

Bert van der Veer voor Blue Ribbon

“Vorig jaar tijdens het Pink Ribbon Gala vroeg een cameraman me hoe ik het vond. ‘Erg goed, maar is er ook aandacht voor wat ons mannen kan overkomen? Waarom wel Pink en geen Blue Ribbon?’ Nadat het uitgezonden was, belden twee dames mij: ‘Hoe kunnen we Blue Ribbon leven inblazen?’ Ik mag dan allerlei kwaaltjes hebben, van prostaatkanker ben ik verschoond gebleven. Wel help ik graag het onder de aandacht te brengen.”

Bert van der Veer

Klik hier om het artikel als PDF te bekijken!

Public Launch Stichting Blue Ribbon

14 juni Public Launch Stichting Blue Ribbon.